PST Capture ile genel bağlantı ayarlamalarının ardından PST dosyalarının nasıl PST Console’a tanıtılacağına dair ayarlamalar yapılması gerekmektedir. Bunun için İki seçenek vardır. Bunlardan birisi PST Agent’ın kullanıcı makinalarına kurularak gerçekleştirilir. PST Agent kullanıcı bilgisayarlarındaki PST dosyalarını bulduktan sonra PST Console’da import işlemi gerçekleşir. Bunun için “PST Search” bölümü kullanılarak devam edilmelidir. “New PST Search” denilmesi durumunda ortamda PST Agent kurulu makinalar ve PST dosyalarına erişilecektir. Diğer bir seçenek de “Import Lists” bölümüdür. Burada da belirli bir lokasyondan PST dosyalarının seçilmesi sağlanır. Burada da iki seçenek yer almaktadır. Bunlardan birisi “Cloud Import List” seçeneğidir. Burada Cloud’a taşınacak PST’lerin gösterilme işlemi yapılacaktır. “OnPrem Import List” seçeneği ile devam edildiğinde ise gösterilecek PST dosyalarının on-premise’de bulunun mail sunucuya aktarılması gerçekleştirilir. “Cloud Import List” seçeneği ile devam edilecektir.
“Cloud Import List” seçeneği ile devam edildiği takdirde sıra buluta atılacak PST dosyasının gösterilme işlemi gelecektir. Bunun için “Add from folder” seçeneği ile devam edilir. Burada import edilecek PST dosyaları seçilecektir.
İlgili PST dosyasının seçiminden sonra PST Console’daki “Location” başlığı altında PST dosyası görülmektedir. Seçilen PST dosyasının atılacak bulut mail kutusunun seçimi “Destination Mailbox” başlığı altında yer alan “Set mailbox” ile yapılacaktır. “Set mailbox” ın seçilmesinin ardından Office 365’deki mail kutularının listelendiği bir arayüz kullanıcıyı karşılayacaktır. Buradan PST dosyasının aktarılacağı mail kutusu seçilmelidir.
PST dosyası ile buluttaki mail kutusu da eşleştirildikten sonra istenilirse direkt “Import All Now” denilerek import işlemine başlanılır. Ancak firmaların network yoğunluk durumuna göre schedule ayarının yapılabilir. Bunun için ise “Set Schedule” seçeneği ile devam edilmelidir.
“Set Import Schedule” denildiği durumda PST dosyasının hangi tarihte hangi saatte ne kadar süre devam edebileceğine ilişkin ayarlar yapılacaktır.
Herhangi zaman ayarının yapılmaması durumunda ise import işlemi manuel olarak tetiklenmektedir. Bunun için “Import All Now” seçeneği ile devam edilecektir. İstenildiği takdirde “Stop import” denilerek import işlemi durdurulabilir. Şekilde de görüldüğü gibi taşıma işlemine dair durum bilgisi PST Console arayüzünden izlenebilinecektir.
Taşıma işlemi sırasında hatalar alınabilir. Bu hataların ne ile alakalı olduğuna dair raporlara yine PST Capture Tool’unda incelenebilinecektir.
Taşıma işleminin başarılı bitmesi durumunda kullanıcı yapılan ayarlara göre mailleri mail kutusunda da gözlemleyebilecek ya da alt klasör olarak görebilecektir. Haliyle PST dosyaları başarılı bir şekilde taşınmış olunacaktır.