Microsoft’un Kasım ayının başında duyurduğu Microsoft Teams ile takım çalışması ve işbiliği içinde olan kullanıcıların ihtiyaçların için tasarlanmış konuşma, iletişim, içerik gibi özellikleri ile kullanıcılara yeni deneyim sunmaktadır. Office uygulamaları ile doğal entegrasyonu olan ve Office 365 global ve güvenli cloud üzerine inşa edilmiştir. Microsoft Teams duyurulmasının ardından 181 ülkede ön izleme olarak sunulacak olup, Office 365 Enterprise E1, E3, E5 (E4), Business Essentials ve Business Premium paketlerinde 18 dilde kullanıcılar deneyimleyebilecektir. 2017 yılının ilk çeyreğinde de GA (General Availability) olarak sunulacağı beklenecektir.
Microsoft Teams ile oluşturulan takımlar aynı anda birbirleri ile görüntülü ve sesli görüşmeler yapabilecek aynı zamanda dokümanlar paylaşabilecekler ve notları merkezi olarak görüntüleyebilecektir. Microsoft bu özellik ile organizasyonlara ve kullanıcılara cloud ve mobil ortamlarda daha verimli çalışmalarına olanak sunduğunu ve misyonunu bir kere daha kanıtlamıştır Bilgi akışının takım çalışmalarındaki önemli olduğu iş hayatında Microsoft Teams önemli yer tutacağını şimdiden kullanıcılara kanıtlamıştır. Tek bir ortamda takım çalışmasını sağlayacak araçların bir arada toplanmasının yanı sıra farklı platformlardan Zendesk, Asana, Intercom, Hootsuite, Polly, Meekan ve Workato gibi partnerlar ile de entegre çalışabilme yeteneğine sahiptir. Microsoft Teams ile entegre çalışan partner’lar ile aşağıdaki özellikler kullanılabilmektedir:
- Microsoft Teams içerisine yeni tab oluşturularak bu hizmetlere direkt erişim sağlanabilir.
- Bots yazabilir ve bu sayede konuşama ya da takım çalışmasında servisleri sorgulanabilir ya da aksiyon aldırılabilir.
- Connector’ler aracılığı ile servisler ile ilgili güncelleştirmeler hakkında bildirim alınması sağlanabilir.
Buradan da anlaşılacağı gibi kullanıcıların bilgi akışlarındaki verimliliğinin yanında farklı partner’lara ait uygulamalar ile entegre çalışmakta ve takım çalışmasını kolaylaştıracak özellikler sunmaktadır.
Microsoft Teams özelliği ile Microsoftun sunduğu tanıtım videosu aşağıda yer almaktadır.
Microsoft Teams özelliğini kullanmak için IT yöneticilerin Office 365 Admin panellerinden aktif etmesi gerekektedir. Bunun için “Settings” bölümünden “Apps” başlığına gelinir ve “Microsoft Teams” aktif edilir. Şekilde de görüldüğü üzere Office 365 Admin center’da yer alan Micosoft Teams’in aktif edildiği bölümde aslında Microsoft Teams’in özellikleri ile ilgili ayarlarda IT yöneticileri tarafından yapılabilmektedir. Herbaşlığın altında kendine özel ayarlar bulunmaktadır. Mesajlaşmanın açık olup olmayacağı, kişilerin profillerinin görüntülenip görüntülenmeyeceği, video ya da ekran paylaşımına izin verilip verilmeyeceği, ek tablar eklenip eklenmeyeceği, Bots özelliğinin aktif edilip edilmeyeceği gibi birçok ayarlamalar buradan yapılabilmektedir. IT yöneticileri bu ayarlar sayesinde Microsoft Teams’in ayarlarını kurumsal kuralları çerçevesinde konfigüre edebilmektedir.
Microsoft Teams özelliğinin Office 365 panelinden aktif edilmesinin ardından Microsft Teams’e giriş yapılmalıdır. Bunun için https://teams.microsoft.com/ linkine tıklanmalıdır. İlgili linke tıklanmasının ardından hesap bilgilerinin girileceği ekran kullanıcılar karşılayacaktır. Gerekli kullanıcı adı ve şifresinin girilmesinin ardından Microsoft Teams özelliği kullanılmaya başlanılacaktır.