Microsoft Teams’e Genel Bakış
Microsoft Teams işbirliği ve iletişim merkezidir. Kullanıcılar ve proje yönetimi için özelleştirilmiş çalışma alanı sunar. Kullanıcılar özelleştirilen çalışma alanından ekip olarak kullandıkları fonksiyonel araçlara, dosyalara, uygulama merkezi olarak hızlıca erişir. Ekip bilgilerinin yönetimini kolaylaştırılır. Office 365 uygulamaları ile entegre çalışır. Office 365 uygulamalarının verimli kullanıldığı güvenli çatı uygulama olarak düşünülebilir.
Microsoft Teams’e genel bakışta aşağıdaki adımlar uygulanır:
- Microsoft Teams uygulaması açılır ve uygulamanın arayüzündeki fonksiyonlar incelenmeye başlanır.
- Microsoft Teams uygulamasının sol üst köşesinde ileri geri butonları vardır. Bu butonlar ile Microsoft Teams uygulamasındaki gezintilerin bir önceki ya da sonraki adımına gidilmesi sağlanır.
- Sol gezinme bölümünde başlıklar vardır her başlıkta kendine özel ayarlar ve özellikler yer alır.
- “Etkinlik” bölümünde Microsoft Teams ortamındaki etkinlikler ve akışlar hızlıca görüntülenir.
- “Sohbet” bölümünde birebir ya da bir grupla sohbet ederek iletişim kurulur. Son yapılan sohbetlere hızlıca erişip, sohbete devam edilebilir. “Kişiler” bölümünde kişiler görüntülenir ve yeni kişi grupları oluşturulur.
- “Ekipler” bölümünde projeler gibi beraber yapılan ve paylaşılan işlerde grup olarak çalışılır. Ekipler kanallarda görüşmeler, toplantılar yapabilir. Ekibe dair belgelerini saklayabilir ve belgelerinde işbirliği içerisinde çalışabilir. Kullandıkları sık uygulamaları sekme olarak ekleyebilir.
- “Takvim” bölümü Outlook takvimine bağlı çalışır. Kullanıcılar toplantıları takip edelebilir, toplantılara katılabilir ve yeni toplantılar düzenleyebilir.
- “Aramalar” bölümünden kullanıcılar arama yaparak görüşme sağlar.
- “Dosyalar” bölümünde son kullanılan ve indirilen dosyalara, OneDrive ve Microsoft Teams’deki dosyalara erişim sağlanır. Yeni bulut depolama alanlarını eklenebilir.
- “Uygulamalar” bölümünde Microsoft Teams içerisinde kullanıcıların ya da ekiplerin kullanabileceği uygulamalar listelenir ve ihtiyaca göre bu uygulamalar eklenebilir.
- Microsoft Teams uygulamasının üst bölümünde yer alan kare içerisindeki kalem simgesi
ile hızlıca yeni sohbet başlatılır. Birebir sohbet edilebileceği gibi grup olarak da sohbet edilebilir. Simge işaretine tıklanır ve sohbet etmek istenilen kullanıcı ya da kullanıcıların bilgileri girilir ve sohbet bölümüne mesaj yazılarak sohbet başlatılır.
- Arama çubuğu geçmişte yapılan sohbet, ekip konuşmaları, dosyalar ve kişiler gibi Microsoft Teams içerisindeki bilgilere anahtar kelimelerle erişilmesini sağlar.
- Arama çubuğunda kısayol komutları da kullanılabilir. “/” kısayol komutu ile Microsoft Teams içerisinde yapılan birçok işlem hızlıca buradaki komutlarla gerçekleştirilir. Arama çubuğunda kullanılan diğer kısayol komutu ise @ işaretidir. @ işareti ile sohbet edebilir, uygulamalara erişim sağlanabilir.
- “Profil” bölümünde kullanıcı bazlı ayarlar ve Microsoft Teams ile ilgili ayarlar yer alır. Durum bilgisi ve iletisi ayarlanabilir. “Kaydedildi” bölümünde sohbet ya da ekip gönderilerinde kaydedilen mesajlar yer alır. “Ayarlar” bölümünde Microsoft Teams uygulaması ile ilgili genel, gizlilik, bildirim, cihaz, izin ve arama ayarları yer alır. Profil bölümünden Microsoft Teams uygulaması yakınlaştırıp uzaklaştırabilir, uygulamaya dair klavye kısa yollarına erişim sağlanabilir. “Hakkında” bölümünden Microsoft Teams uygulaması ile ilgili bilgilere erişim sağlayabilir. Aynı zamanda “Güncelleştirme kontrolü yap” ile uygulamanın güncelleştirme kontrolü yapılarak uygulama güncelleştirilebilir. “Mobil uygulamayı indir” ile Microsoft Teams mobil uygulamasının indirme bağlantıları e-posta olarak gönderilebilir. “Oturumu kapat” seçeneği ile Microsoft Teams uygulamasında kullanıcı oturumu kapatılır.