“Service Settings” bölümünde Office 365 servislerinden “Exchange Online”, “Lync Online”, “SharePoint Online” servislerine ait ayarların yapılması dışında genel Office 365 ayarlarının da yapılması da söz konusudur. “Mail”, “Sites”, “Lync”, “Updates”, “User Software”, “Passwords”, ”Community”, “Rights Management” ve “Mobile” başlıkları yer almaktadır. Burada yer alan başlıklardan bazılarına Office 365 portalının başka bölümlerinden de erişilmektedir.
Şekilde de görüldüğü üzere “Mail” başlığı bölümünde Exchange Online’a ait bazı alt başlıklar yer almaktadır. “Protection” başlığı altından Exchage Online’da yer alan güvenlik kurallarına dair ayarlar yer alır. Anti-malware, Anti-Spam connection filter, Anti-spam content filter, Outbound spam ve DLP ile ilgili kural ayarları yapılmaktadır. “Mail Flow” başlığında ise mail alımı ya da gönderimi ile ilgili ayarlar ve takipler yapılandırılacaktır. “Custom mail rules” başlığında maillerin yönetimine ait kurallar yazılırken, “Message trace” başlığı altından alınan ya da gönderilen maillerin takibi yapılacaktır. ”Auditing” bölümünde ise Office 365’de mailbox ya da firma ayarlarına ait yapılan değişikliklerin takibi yapılacaktır. Böylelikle Office 365’de kim hangi ayarı yapmış bunların takibi de yapılabilmektedir. Bir nevi yöneticilerin yaptıkları ayarlarına dair izler bıraktığının ve onların gözlemlendiği bölümdür. Burada yer alan tüm ayarlar Exchange Online arayüzüne bağlanılarak yapılmaktadır.
“Sites” başlığında ise SharePoint Online’a ait konfigürasyonlar yapılmaktadır. “site collections” bölümünde ise SharePoint Admin Center’a bağlanılarak yeni bir site oluşturma işlemi gerçekleştirilir. Yeni site oluşturulurken yapılması gereken site adı, web site asresi, template’i gibi ayarların yapılacağı arayüz kullanıcıları karşılamaktadır.
“Lync” başlığı altında “conferencing” ve “organization settings” başlıkları yer almaktadır. Audio konferanslar yapacak kullanıcılara ait ayarların yapıldığı ve organizasyona ait Lync Online ayarlarına ait detaylı ayarların yapılacağı link yer almaktadır.
“Updates” başlığı altında ise Office 365 ile ilgili ve Office 365 servisleri ile ilgili gelen yeniliklerin firmaların sahip oldukları Office 365 portalında da aktif kullanılması için en erken sürede güncelleştirmenin yapılmasıdır. Böylelikle güncelleştirilen Office 365 özellikleri aktif olarak en kısa zamanda kullanılmaya başlanacaktır. Bu özelliğin kapalı olması durumunda ise kullanıcılara belirli bir süre sonra yeni gelen özellikleri aktif kullanabileceklerdir.
“User Software” başlığı altında ise kullanıcılara atanan lisans yazılımların kullanımı ile ilgili ayarlar yapılır. “Manage user software through Office 365” ve “Manually Deploy” başlıkları yer almaktadır. “Manage user software through Office 365” başlığında kullanıcıların bazı lisans tiplerinde bulunan Office, SharePoint ve Lync uygulamalarının kullanıcılar tarafından indirilmesine izin verilip izin verilemeyeceğine dair ayarlar yapılır. “Manually deploy ” başlığında ise PC ve Mac cihazları için Office, Sharepoint Designer ve Lync uygulamalarının indirme linkleri verilmiştir. Bu linklerden gerekli kurulum dosyalarının indirilmesi ile beraber yöneticiler manuel kurulumlar yapabileceklerdir. Ya da SCCM ya da ESD gibi uygulamalar ile merkezi yerden kurulumlarının yapılması mümkündür.