Microsoft Teams “Öncelikli Erişimi Yönetin” Özelliği

163
Microsoft Teams “Öncelikli Erişimi Yönetin” Özelliği

 

Microsoft Teams, kullanıcıların iletişim kurabildikleri, toplantılar yapabildikleri, ekipler oluşturarak ekip olarak işbirliği olarak çalışabildikleri, dokümanlarını yönetebildikleri, takvimlerini görüntüleyebildikleri, kurumsal uygulamalara merkezi olarak erişim sağladıkları Microsoft 365’in sunduğu çatı uygulamadır. Kullanıcıların iş hayatlarındaki birçok gereksinimlerine cevap sunan Microsoft Teams ile kullanıcılar verimliliklerini ve işbirliğini arttırır.

Kullanıcılar Microsoft Teams’i iletişim aracı olarak da kullanabilmekte olup, yazışmalar, aramalar, gönderiler ve toplantılar yapabilirler. Kullanıcılar günlük iş süreçlerini Microsoft Teams üzerinden yürütürken durum bilgisi ile diğer kullanıcıların uygunluk durumlarını görmelerini sağlar. Kullanıcılar durum bilgilerini “Uygunluk”, “Meşgul”, “Rahatsız etmeyin”, “Hemen dönecek”, “Dışarıda görün” olarak ayarlayabilir. Böylelikle kullanıcılar bir kullanıcının meşgul, uygun , dışarda olup olmadığı gibi kısaca kullanıcının uygunluk durumunu anlar. “Rahatsız etmeyin” durumu kullanıcıların yeni bir yazı, bahsetme gibi olaylarda herhangi bildirim almamalarını ancak Microsoft Teams üzerinde ilgili olayları istedikleri zaman görüntüler. Herhangi sunum yaparken ya da odaklanarak çalışılmak istenildiğinde kullanıcılar “Rahatsız etmeyin” durumuna getirebilir. Kimi zaman “Rahatsız etmeyin” durumunda iken bazı kullanıcılar tarafından bildirim almak isteyebilirler. Örneğin kullanıcılar belirli yöneticilerin sohbetlerinde, aramalarında ya da bahsetmelerinde bildirim almak isteyebilirler. Bu durumda kullanıcılar Microsoft Teams üzerinde “Öncelikli erişimi yönetin” ayarlarını yapılandırırlar. Böylelikle durumları Rahatsız etmeyin olarak ayarlansa bile tanımlanan kullanıcılardan bildirim almaya devam ederler.

“Öncelikli erişimi yönetin” ayarı için Microsoft Teams’de “Ayarlar” bölümüne tıklanır.

 

 

“Gizlilik” bölümündeki “Rahatsız etmeyin” bölümünde “Öncelikli erişimi yönet” seçeneğine tıklanır.

 

 

“Öncelikli erişimi yönetin” bölümünde durumun “Rahatsız etmeyin” olarak ayarlandığı durumlarda bile bildirim alınmak istenen kullanıcılar eklenir. Böylelikle tanımlanan öncelikli erişimli kullanıcılar sohbet, arama ve bahsetme özelliklerinde bildirim almaya devam ederler.

 

CEVAP VER

Yorumunuzu girin !
İsminizi girin