Ana Sayfa Genel Kilitli Dosya...

Kilitli Dosyaları Silme Özelliği

YAZAR

TARİH

KATEGORİ

Kilitli Dosyaları Silme Özelliği

 

Günlük iş hayatında belgeler üzerinde çalışma ve belgeleri saklama önemli yere sahiptir. Microsoft 365 bu noktada kullanıcılara belgelerin saklanması, erişilmesi, paylaşılması ve güvenliği konusunda kullanıcılara OneDrive for Business hizmetini sunar. Kullanıcılar OneDrive for Business ile uçtan uca belgelerin yönetimini ve denetimini sağlar.

Bulut teknolojilerinin en önemli özelliklerinden biri her geçen gün varolan özelliklerini geliştirmenin yanına yeni özellikleri kullanıcılara sunmasıdır. OneDrive for Business’da Microsoft 365’in sunduğu bulut teknolojisi olması ile kullanıcıların belge yönetimini kolaylaştıracak ve iş verimliliğini arttıracak özellikleri hem geliştirmekte hem de yeni özellikleri kullanıcılara sunmaktadır.

OneDrive for Business’daki bir belgenin farklı bilgisayarda sekme olarak açıldığı veya yetkisi olan başka kullanıcının belgeyi açıp unuttuğu veya etkin şekilde çalıştığı durumlarda belgeler kilitlenip silinemiyordu. Haliyle kullanıcılar belgelerin silinmesi noktasında zaman zaman sorunlar yaşayabiliyordu. Kilitli dosyaları silme özelliği, dosya sahibi olan kullanıcının, başka kullanıcı ya da kendisi tarafından başka cihaz üzerinde açılan Office (Word,Excel veya PowerPoint) dosyalarını  kasıtlı ya da bilmeden açık bıraktıklarında dosyalarının kilitlenmesini ve silinmesini sağlar. Bu özellik, dosya sahibi ve dosya silme izni olan belge kitaplığı tüm üyeleri tarafından kullanılan özelliktir.

OneDrive for Business portalında ilgili belgeye gelinerek üç noktaya tıklanır ve “Sil” seçeneğine tıklanır.

 

 

Silme işlemi ile ilgili onay arayüzü görüntülenir. “Sil” seçeneği ile devam edilir.

 

 

Yeni gelen özellik ile beraber başka konumda ilgili belgenin açık kalması, başka kullanıcı tarafından düzenleniyor veya kilitlenmiş olsa bile belgeyi silmek isteyip istemediklerinden emin olduklarını soran bir uyarı görüntülenir. Kullanıcılar uyarıya bakarak silme işlemine devam edebilir ya da uyarının yer aldığı arayüz kapatılarak silme işlemi iptal edilebilir.

 

 

İlgili belgenin silinmesi durumunda belgeyi etkin düzenleyen kişiler, dosyaya erişemediklerini açıklayan iletiler görüntülenir ve isterlerse bazı durumlarda belgenin bir kopyasını kaydedebilirler. Silinen belgeler geri dönüşüm kutusundan geri yüklenebilir. BT yöneticileri tarafından değiştirilmediği sürece, geri dönüşüm kutusundaki belgeler ve klasörler 93 gün sonra otomatik olarak silinecektir.

Çalışma yapılırken aktif kullanılan ya da açık bırakılan Web’deki Word dosyalarında şekilde de görülen uyarı ile görüntülenir.

 

 

 

CEVAP VER

Yorumunuzu girin !
İsminizi girin

Ezgi CAN

MVP

Ezgi Can, 1986 yılında Adana’da doğdu. Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Fakültesi tamamlayarak, yüksek lisansını Yönetim Bilişim Sistemlerin üzerine yapmıştır. 10 seneden fazla sektör tecrübesi ile Windows Server Rollerine ve Özelliklerine, Office 365 geçiş mimarilerine, System Center ürün ailesine, Azure ve Amazon altyapılarına ilişkin projeleri yönetmiştir. Kariyerine Peakup Bilişim ve Danışmanlık firmasında Altyapı Takım Lideri olarak devam ettirmektedir. Seminerler, etkinlikler ve söyleşilerde konuşmacı olarak yer alıp, tecrübelerini aktarmaktadır.

Popüler Yazılar